Perfektna chutovka k vinu

Autor: Miroslav Pijak | 4.1.2011 o 18:49 | (upravené 4.1.2011 o 19:23) Karma článku: 9,21 | Prečítané:  2401x

Pagacikov som jedol velke mnozstvo, kazdy ich robi nejak inak a kazdy ma tie najlepsie. Skoro vsetky boli vzdy chutne, niektore horsie... ale po mnohych pokusoch som sa dopracoval k tymto a musim povedat, ze mi chutia najviac a k vinu su ako stvorene :D

Priprava nieje nakladna ani zlozita, potrebujeme len:

kvasok z 150 ml polotucneho mlieka, 1 kocky drozdia, lyzicky soli, lyzicky cukru a trochu hladkej muky

a

40 dkg hladkej muky

3 zltky, 2 lyzicky soli

200 ml slahacky 30%

jedna 100 ml krabicka majonezy

a 40 dkg nasekanych skvariek

 

untitled.bmp

Priznam sa, kvasok bol pre mna tabu, bal som sa robit cokolvek co malo v sebe kvasok a veta "urobime kvasok" ma rozculovala, sice suroviny na kvasok boli jasne ale uplne nejasne sa mi zdalo, ze podla coho poznam ze kvasok je hotovy... Raz som sa ale odvazil a podarilo sa a dnes sa uz s kvaskom kamaratim :)

a.bmp

Ked je kvasok hotovy, primiesame vsetko okrem skvariek a umiesame hladke cesto, dame do tepla vykysnut asi tak na 90 minut.

74439_442854124610_770729610_5312080_256621_n.jpg

73766_442854204610_770729610_5312084_6195318_n.jpg

74522_442854309610_770729610_5312090_3310435_n.jpg

Ked cesto vykysne, dobre do neho zapracujeme skvarky, naozaj nesmu byt mlete ale sekane na male kusky.

73505_442854359610_770729610_5312092_6043379_n.jpg

Dobre spracovane cesto rozvalame na placku o hrubke tak 2 cm, poharikom vykrajame pagaciky o priemere tak asi 6 cm, poukladame na plech a nechame v teple este 30 minut kysnut.

c.bmp

72421_442854684610_770729610_5312109_4568964_n.jpg

Potom staci uz len potriet zbytkovymi bielkami z vajec, posypat hrubou solou a rascou, supnut do vyhriatej truby na 25 minut - staci 180 stupnov.

73685_442854789610_770729610_5312112_4504605_n.jpg

Dobru chut a s dobrym vinom na zdravie :)))

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Anton Zajac: Jediná šanca pre Slovensko je nová slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale v oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu Anton Zajac.

PRIMÁR

Lekári sa môžu mýliť. Päť príbehov o zlej diagnóze

Nikto netúži byť medicínskou záhadou. Ale je jednoduché sa ňou stať.

EKONOMIKA

Nové pravidlá zásadne ovplyvnia ľudí. Dlžníkov aj exekútorov

Sociálna poisťovňa môže siahnuť na účet aj bez exekútora.


Už ste čítali?