Slubena ciabatta :)

Autor: Miroslav Pijak | 7.2.2011 o 17:56 | (upravené 7.2.2011 o 18:15) Karma článku: 7,04 | Prečítané:  2106x

Kedysi davno som tu na blogu jednej spolublogerke slubil ciabattu a dnes mi bolo vycitane, ze este nieje a ze sluby sa slubuju a ciabatta sa je... :)) No nemam rad nesplnene sluby a nedodrzane slovo a tak ju dnes pridam. Vzdy som si myslel, ze upiect ciabattu nieje jednoduche a premyslal som, ako to ti Taliani robia. Ze co je tam specialne, ze to ma taku chrumkavu korku a nadychane vnutro. Milujem ju este teplu ako prilohu ka masu alebo salatom. Doteraz som to riesil supermarketovou ohriatou na grile, ale teraz, ked viem, ze ju mozem mat teplu z rury a ochutenu ako chcem...... hm?

Staci:

- 15 g drozdia - to je mensia polovicka drozdovej kocky, nevazim to :D

- cajova lyzicka cukru

- 200 g hladkej muky

- 100 ml vlaznej vody

- 1 polievkova lyzica olivoveho oleja a 1 cajova lyzicka soli

a potom na dochutenie zelene a/alebo cierne olivy, alebo susene paradajky, alebo bylinky alebo vsetko dohromady alebo lubovolnu kombinaciu uvedeneho alebo vobec nic :)

1. z maleho mnozstva vody, drozdia, muky a cukru urobime kvasok, ktory nechame asi 10 minut pracovat

2. do kvasku vmiesame muku, olej, vodu a sol, vseko to dokladne asi 5 minut prepracovavame az vznikne hladke cesto, ktore nechame na teplom mieste prikryte narast na dvojnasobok.

3. vykysnute cesto rozvalkame na plat asi tak 15 na 30 cm, ale hlavne je aby to bol obdlznik, na cesto rovnomerne rozlozime olivy alebo ine ochutenie a prelozime na polovicu, tak aby vznikol tvar ciabatty. Potrieme olivovym olejom a nechame este 20 minut kysnut.

4. pecieme v rure predhriatej na 220 stupnov na peciacom papieri asi 20 minut.

5. pokial niekto nieco este caka... tak to je vsetko :D ... Dobru chut!

180659_494537409610_770729610_6116463_2285997_n.jpg

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Anton Zajac: Jediná šanca pre Slovensko je nová slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale v oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu Anton Zajac.

PRIMÁR

Lekári sa môžu mýliť. Päť príbehov o zlej diagnóze

Nikto netúži byť medicínskou záhadou. Ale je jednoduché sa ňou stať.

EKONOMIKA

Nové pravidlá zásadne ovplyvnia ľudí. Dlžníkov aj exekútorov

Sociálna poisťovňa môže siahnuť na účet aj bez exekútora.


Už ste čítali?